Garrotxa.info Logo

El radar de pluja sobre visor de mapes GoogleEarth

El radar de pluja damunt els mapes de GoogleEarth

El radar de precipitació ens permet veure la precipitació que està caient en un moment donat a diferents zones de Catalunya. Malgrat tenir zones de poca cobertura, és una eina molt útil a l'hora de fer seguiment de situacions meteorològiques. El radar està lleument atenuat per a la zona de la Garrotxa i Ripollès, però ens serveix com a un bon indicador.

Per altra banda GoogleEarth és una programa gratuït de Google que permet visualitzar fotografies i mapes de tot el planeta en 3D i alta resolució. Podem ampliar el zoom fins a veure imatges molt detallades de tota la Garrotxa. Aquest Sistema d'informació geogràfica, permet solapar gràfics, mapes i imatges al seu damunt, cosa que el fa molt útil per a seguiment de tot tipus de fenòmens atmosfèrics, com el seguiment d´huracans i ciclons, radar de precipitacions, models meteorològics...

Radar pluja i neu sobre GoogleEarth

 

Com solapar el radar de pluja damunt els mapes de GoogleEarth?

Abans de res, comentar que gràcies a Jordi Oriol ( Editor de  Calonge - Meteoweb ), podem veure les imatges del radar de pluja solapades al damunt del visor GoogleEarth.

  1. Com a requisit, cal tenir el GoogleEarth instal.lat. Descarregar la darrera versió de GoogleEarth.
  2. Descarregar el fitxer GoogleEarth + Radar en format KMZ.
  3. Clic sobre el fitxer descarregat. S´obrirà el GoogleEarth i carregarà el radar de pluja ell sol.
Com ajustar la visualització del radar de pluja
  1. GoogleEarth > Ver Barra lateral > Marcar "radar nou" per veure o ocultar el radar.
  2. GoogleEarth > Ver Barra lateral > Seleccionar "radar nou" > Clic Botó dret > Propiedades > Ajustar transparencia. Podreu fer transparent el radar i veure el relleu de les muntanyes i ciutats.